Pages

2010. május 30., vasárnap

Eljött végre ez a nap is...

... amikor lecseréltük az ágyunk matracát!!!
Bizony, ez egy nagy tett nálunk. Mert már szó szerint évek óta morgok-mérgelődök-könyörgöm azon, hogy cseréljük le. Mert mindig hátfájással ébredtem, fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem. Mert már nem volt jó illata.
Csak hát... Nem látványos, hogy nem stimmel a matrac. Nem "romlik el", mint ahogy mostanában tette ezt először a mosogatógépünk, majd a sütőnk, a kettő között meg még a bejárati ajtó szipi-szupi zárját is ki kellett cseréltetni. És akkor ezek a cserék és a velük járó költségek mindig beelőztek. De még régebben is: Emma zongorája, Zita vívófelszerelése, stb., egy csomó minden más.

De most eljött az idő, végre. Az történt ugyanis, hogy van egy makacs, vissza-visszatérő csúnya bőrproblémám. Amit már néztek gombának, allergiának, ekcémának. Kaptam rá és kipróbáltam már százhúsz kenőcsöt. Átmeneti javulások előfordultak. De most ismét itt van konokul és nem moccan. Persze, lehet, hogy belülről jön, elindultam már ezen az úton is. De ha esetleg mégis allergia vagy gomba, akkor az jöhet a fránya matracból is. Az atkák és minden egyéb csúnyaság lelőhelye. Pláne a miénk, ami öreg is, meg pozdorjalapokon pihent eddig...
Zoli már annyit sápítozott a bőröm állapota miatt - hiszen annyira odavolt érte már a kezdeteinktől fogva, hogy milyen szép, makulátlan (szerinte...)-, ezért ez rábírta őt is arra, hogy cserélni kell. Méghozzá azonnal.

Tegnap elmentünk az IKEA-ba, végigtanulmányoztuk a lehetőségeket, kikérdeztük az eladót, felfeküdtünk az összes szóba jöhető "megoldásra", választottunk ágydeszkákat is és már hoztuk is haza (ezalatt a három Kicsi a játszóházban múlatta az időt, Zitus meg lelkesen asszisztált nekünk).....

Zoli szerelt egy picit, felnyögtük a régi matracot a padlásra, bekerült az új az új ágydeszkákra és ma reggel már lesett is Zoli: na, hogy aludtál?????
Hát, elég keveset (mivel ma vendégsereg jön és éjszakába nyúlóan sütöttem-főztem), de igen, már úgy érzem, hogy ez más. Nyilván a tudat, persze, de amúgy is....

Nem tűnik egy túl lényeges dolognak, pedig mennyi mindent meghatároz az, hogy miként telnek az éjszakák, nem?!

14 megjegyzés:

Maimoni írta...

Ó, Szilvi, hát igen...
Pár éve cseréltük le a miénket, akkor már alaposabban utánajártunk, de mégis: egy ideje újra minden reggel derékfájással ébredek. Már gondolkodom azon, hogy majd (igen, ha nem előz be más) veszek egy Doremeo (?) matracravalót, azt a vékonyat, amit a már meglévő matracra kell rátenni, és állítólag minden szép és jó lesz.
Mert mostanában új matrac nem lesz még, az biztos.

Maimoni írta...

Ja Dormeo-t akartam írni...

Ancsi írta...

Szia Szilvi, örülök az új matracotoknak. :-) 2 éve mi is lecseréltük a miénket az IKEA-ban és talán a legdrágábbat vettük de én még hónapokkal utána is összetörve keltem mert olyan kemény volt. Azóta már szuper...
A bőrödet pedig sajnálom. Nem volt jó az a két krém sem?

Unknown írta...

Húúú, de szuper! Mármint az új matrac. Mi nemrég vettünk IKEA ágyat, de a matracot nem ott vettük, csak a rácsot. Úgy nyikorog, hogy rendszeresen felébredünk rá. Krisznek meg mindene fáj reggel. Egyszer, majd ha minden más sorra került, ahogy Te is írtad, majd az is sorra kerül. :)

Vera írta...

De még hogy mennyire fontos a matrac!!
Egy ismerős anyuka mondta nekem nemrég, hogy a cipőnkre és a matracunkra érdemes pénzt áldozni, és igazán jót venni, hiszen a napunk nagy részét vagy egyikben vagy másikban töltjük.

Szerintem nagyon igaza van. Kérdés, hogy mennyire lehet ezt tényleg megvalósítani. Az anyagi oldal mindig nehéz tényező, ezt én is jól ismerem.

Remélem, nektek is javulást hoz minden téren az új szerzemény! Csak azért tudjál is némi időt benne tölteni a sütögetés mellett!! :-))

JuditAu írta...

Itt olyn komolyna veszik ezt a matracos témát, hogy egy-egy kisebb kocsi árát is képesek elkérni egy matracért. Mi csak néztük Gézával, hogy sima matrac, ágykeret ohne, és mondjuk kb 720.000.- forint... Meg van matracvédő (abból is hatalmas választék), szóval itt kicsit másképp állnak az éjszakai pihenéshez... :) És igazuk van egyébként. A kedvencem az a matrac, aminek van egy kis távirányítója, és mind a két oldalát külön-külön be lehet állítani, hogy milyen keménységű legyen (nálunk is hasznos lenne egy ilyen, mert Géza jobban szereti a nagyon kemény matracot, én a puhábbat). Árat ne is kérdezz... :D
Drukkolok, hogy a bőrödnek is jó legyen a változás!

SKY írta...

De még mennyire!!! Mi akkor váltottunk (drága anyósom meghitelezte nekünk) kókuszra, amikor Mikoltot vártam. És tényleg hihetetlen a változás, nekem azóta sem fáj a derekam, hátam. Kivéve, ha Áron uraság úgy óhajtja, hogy egész éjjel valami kitekeredett pózban feküdjek :):) de a matracnak ehhez semmi köze :):)
Remélem a bőrödről is elmúlik aminek el kell.
Puszi
Kinga

Szitya írta...

Nahát, lányok!
A hozzászólásaitokat nézve meg is nyugodhatok: tényleg nem "hiszti" volt ez a részemről!
Móni!
Lehet, hogy a ti matracotok az az "emlékezős" fajta (ilyen is van....), és az a 10 kilóval nehezebb Mónira emlékszik...:-)
Anikó!
Valóban, sajnos nem segítettek a te kenőcseid sem....
Vera!
Anyukám is úgy gondolja, hogy a cipő, az a legfontosabb "ruhadarab"! Sokszor hoz még nekem is, csak, hogy biztos legyen benne, hogy "minőségi" legyen a lábamon.
Judit!
Bár távirányítónk nincs hozzá, de az ágydeszkát (léceket? nem is tudom hirtelen a szakkifejezést...)lehet különbözőképpen állítani, hiszen kettő van és egyenként lehet szabályozni ahhoz, hogy a kívánt keménységet elérjük. Mert az is közrejátszik, hogy ki hány kiló. És én egy "picit" könnyebb vagyok, mint Zoli...
A bőröm miatt pedig tényleg elkél a szurkolás, mert egyre csúnyább. De: bejelentkeztem bőrgyógyászhoz (ismét), vérvételre, allergológushoz és homeopatához. Hát, régen foglalkoztam magammal ilyen sokat...

Szilvi

Szitya írta...

Ja! Hella!
Az IKEA-s matracok nem rosszak ám! Amit mi vettünk az kifejezetten allergiásoknak ajánlott. A vicc az, egyébként, hogy míg az járja, hogy 7 évente illenék matracot cserélni, addig erre a matracra 25 (!!!!) év garancia van! És 90 nap próbaidő, ami alatt bármikor visszavihetjük, hogy mégsem tetszik...

Szilvi

Unknown írta...

Hát, eddig erre az egyre sajnáltuk a pénzt. Eddig mindent ott vettünk, de ezt nem. Ami késik, nem múlik. :)

Ha IKEA Family kártyát is felmutattatok a vásárlásnál, akkor 120 napig viheted vissza, ha nem tetszik. ;) Nekünk legalábbis ezt magyarázták legutóbb egy vásárlásnál.

kata írta...

Na remélem, hogy beválik, mert az éjszakák fontosak!
Nekünk egy egyszerű Ikeás kanapénk van, a legolcsóbb matraccal, de maximálisan kényelmes, bár mi még nem jutottunk el odáig, hogy gondolkozzunk rajta, hogy kényelmes-e igazán. :) Mert jó, ha arccal a párnára esünk. :)

Szitya írta...

Hát, Kata... Bennem is felmerült, hogy ez már lehet, hogy az öregség jele, ha a hátfájásomat és a bőrnyavalyámat az ágyra fogom, miközben volt olyan időszak az én életemben is, amikor örültem, ha csak vízszintesbe kerültem, és a tükörbe nézni úgysem volt időm... :-)

Unknown írta...

Jött egy hírlevél és rögtön Te jutottál az eszembe. Nem tudom, hogy milyen tusfürdőt, szappant használsz, és azt sem, hogy ez a cucc jó lehet-e a számodra, minden esetre itt a linkje: http://www.kataboltja.com/tisztalkodas.php

Mosódióból készült tusfürdő.

Én mosódióval mosok is, környezet- és pénztárcabarát megoldás és ugyanolyan jól bevált nekünk, mint a hagyományos mosószerek. És nem értékesítem. ;)

Szitya írta...

Köszönöm, Hella! Azt meg végképp, hogy eszedbe jutottam!
Ki fogom próbálni és majd beszámolok a hatásairól!

Szilvi