Pages

2010. július 28., szerda

Garda-tavi kirándulások

"-Klára, döntsd már el, hogy hová mész! Jössz velünk, fel a hegyre, vagy le, a medencéhez, Mamával, Imóval és Zitával?
-Anya, én itt szeretnék maradni a szobában, "szállodásat játszani"!
- Értsd meg, Klára, most senki sem marad itt! Majd ebéd után visszajövünk a szobába, és játszhatsz!
- Na jó, akkor megyek! De csak azért, mert kényszerítetek!!!
-És hová mész, Klára?
-MINDEGY!
- Jó. Arra mennek Mamáék, mi meg erre. Indulj el abba az irányba, amerre gondolod!"

Klára megvillantotta dühös kék tekintetét, gyönyörűen lebarnult pofiján és elcsattogott, strandpapucsban és strandruhában-a mi irányunkba, fel a hegyre. Majd végig dudorászott, virágot szedett, csacsogott- és ő bírta a legjobban.

Innen indultunk:

És ide érkeztünk:

Igen, ahhoz a fehér, kissé romos épülethez - amit bástya névvel illettek az Olaszok - caplattunk fel, kínzó kánikulában, meglehetősen meredeken. Már régóta szemeztünk vele, ezúttal elhatároztuk, hogy meglessük fentről is Riva del Gardát, a mi imádott kis "ékszerdobozunkat" - ahová minden nyáron viszavágyunk. Hát, nagyon szép fentről:

És végülis, hányan voltunk, akik bevállaltuk ezt az eléggé tikkasztó túrát? Öten: kis családunk, csökkentett létszámmal: Klára, Emma, Zoli és én;

no meg a bátor Apukám.

Aki egyébként már másodjára vette be a csúcsot, mert az előző héten Bátyámékkal is fent járt (igaz, nem kánikulában).

Körbejártuk a bástyát, kattintgattunk a fényképezőgéppel - hiszen pompás kilátás tárult elénk! Ittunk egy picit,

majd büszkén arra, amit véghezvittünk, legyalogoltunk. Lefelé menet, találkoztunk olyannal, aki futott(!!!) felfelé, hátizsákkal a hátán, és olyanokkal is, akik szemmel láthatóan az "eggyel feljebb" lévő kilátót, a "Santa Barbarát" célozták meg, vagy netán a csúcsot? Nekünk ennyi bőven elég volt, de jövőre lehet, hogy feljebb megyünk mi is. Ezúttal viszont örömmel értünk vissza, hogy egy jót csobbanhassunk...    

2 megjegyzés:

Vivien írta...

Sziasztok!
Nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyen kánikulában bevállaltátok a félhegy-mászást. Apukádnak külön elismerésem - már tudom, mitől ilyen fiatalos, fitt.

Olyan sokat nőttek a Lányok, nem győzök nézni! Mindig elolvaslak Benneteket, csak mire odajutok, h írjak is, valamelyik Csajszi magának követel, mint most is, éppen Zsófi üvölt, de majd abbahagyja. :)

Olyan érdekes, hogy ugye minden évben mentek a Garda tóhoz, mégis mintha minden évben más képeket látnék. Az olasz Disney-land-ért pedig valóban jófej szülők vagytok. Én biztosan valami hűsölős helyet választottam volna, de valóban kár lett volna kihagyni, és a vizes játékok biztosan enyhítettek valamit a "kínotokon"!? :)

Lovak: én is imádom a lovakat, ezért megértem a Lányok szeretetét irántuk. Azt hiszem, h Ők kellő alapot kaptak "ló-tanból", úh. igazából nem nagyon kell féltened őket. Ráadásul az oktatók is mind lelkiismeretesek, ami szintén csak jó érzéssel, bizalommal tölthet el. Az pedig még egy adag nyugtató, h Zoli is Velük tart, ha módja van rá. Ettől függetlenül, megértem az aggódásodat. :)

További kellemes nyarat kívánok Nektek! :)

Puszi.
Vivien

Szitya írta...

Köszi Vivi, hogy időtszakítottál ránk,ésremélem,hogy Zsófi is megnyugodott közben!
Sok puszi!

Szilvi