Pages

2011. január 3., hétfő

Tisztelgés

Tisztelgés, mégpedig a gyerekorvosunk, Dr. Sebes Erzsébet előtt. Ma reggel, 8 után egy kicsivel hívtam. Már "kisbetegnél" volt, de készségesen megválaszolta sürgős kérdésem (nevezetesen, hogy a gyanúm alapján vihetem-e Imót közösségbe) és megbeszéltük, hogy délután találkozunk a rendelésén. Ahová el is mentünk, könyvvel felszerelkezve, a rendelési idő kezdete előtt bő negyed órával, háromnegyed 4 körül. Így lettünk mi a kilencedikek. Így jutottunk be majd' két óra várakozás után, egy zsúfolt váróban üldögélve, ahol már ülőhely sem volt.
És ő mosolyogva, kedvesen fogadott. És csak az Imóra figyelt, alaposan megvizsgálta és alaposan végiggondolta, hogy mit is adhatna és mit is tanácsoljon. Mosolyogva búcsúzott. Pedig kint még várt minden túlzás nélkül 20 beteg, fáradt, köhögős és lázas gyermek (elvileg 7-ig rendelt volna...). Biztos vagyok benne, tudom, hogy ugyanilyen kedvességgel, mosollyal és alapossággal vizsgálta meg mindet, mint minket és mint a legelsőt ma reggel, "háznál".
Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a rendelés után is elmegy még egy-két sürgősebb esethez. Utána pedig haza, a családjához - mert hogy van neki ilyen is... -. És holnap pedig újra kezdi majd az egészet.

Teszi ezt hetek, hónapok, évek, évtizedek óta. Zita születése óta ismerjük, sokat járt is hozzánk, "babázni", most már inkább kivárjuk a sorunkat a rendelőben. És tisztelgünk előtte. Tényleg.

u.i.: Hogy mi baja Imónak? Oh, megint egy újdonság, amivel ez a drága Tünemény ismertet meg minket: úgy hívják, hogy övsömör! No, nem kell úgy megijedni! Gyerekeknél általában enyhe lefolyású, Imónál pláne. Csak a hátát fájlalta a pattanásszerű izék megjelenése előtt, meg most is, ha hozzáér valami, vagy fürdik. Sem láz, sem nyafogás, sem kókadtság, semmi. A biztonság kedvéért itthon marad ezen a héten. Ugyanis már lecsengőben van neki a dolog, de el kell, hogy tűnjenek teljesen ezek a "huplik" (Emma megfogalmazását használva) ahhoz, hogy garantáltan ne fertőzzön. Bár az sem biztos, hogy fertőzne. Fő a biztonság. 

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Jobbulást Imónak!

Vigyázzatok a puklikra, nehogy eldörzsölődjenek. Sajnos dörzsölés nélkül is maradhat világos folt a helyén, de dörzsölés esetén még rosszabb lehet.

Szerencséje van, hogy nem fáj neki. Mivel idegpályán szokott kijönni az övsömör, ezért előfordulhat nagyon erős fájdalom is.

Grétinek is volt. Ő augusztusban esett át rajta. Gréti egyszer sem nyúlt hozzá, a puklik simán leszáradtak és mégis ott maradtak Grétinek a fehér foltok. (remélem nyáron eltűnik majd)

Az az érdekes, hogy régen ez felnőtt betegség volt inkább. Ma már a gyerekeknél is egyre gyakrabban előfordul. (Legalábbis a dokink ezt mondta.)

kikocs írta...

Imónak gyógyulást!
A mi doktornénink is ilyen. Hála érte, hogy megtaláltuk. Katasztrófa volt a körzetesünk... Viszont a váróban ugyanez van. Mégis megéri várni rá.
Ráadásul adott mobilszámot, és volt már rá példa, hogy este 10kor hívtam fel kétségbeesve, és segített. Ő volt az egyetlen, aki komolyan vette, egyátalán elhitte, hogy a fiúknak lilul a szája, és komolyan kivizsgálta őket, miután a kórházból hazaküldtek minket...
Mindezt minden paraszolvencia nélkül. Nem fogadta el.

Rozalia írta...

Szerencsések vagytok, hogy ilyen jó orvosotok van, bárcsak az enyém is ilyen felelősségteljes és kedves lenne. Nálunk édesapám kapta el, nem rég, nála veszélyesebb volt, mert már idős. De a gyereknek nagyon erős a szervezetük, hamar kiheveri, Jobbulást neki!

Gabika írta...

Imónak jobbulást kívánok! Jó hallani, hogy nem csak a mi doktor bácsink ilyen felelősségteljes és mindig jókedvű! Reméljük, hogy még nagyon sok ilyen doktor néni és bácsi ápolja csemetéinket!

Maculi írta...

Jobbulást Imónak!
Emlékszem, drága Nagyimnak volt övsömöre, és ő biza nagyon szenvedett.
Hála az égnek, mi is kifogtunk egy tüneményes orvost, és most nagyon sajnálom, hogy nagyfiam lassan már kénytelen másik körzeti orvost keresni:( Öregszik, no:)

Timi írta...

Jobbulást Imónak!!

Nálunk a Nonon jöttek ki érdekes foltok az orrán és a tarkóján"ezeket ma vették észre a suliban és rögtön vittük a kerületi börgyogyo rendelése.Persze tovább küldött a Heim Pál-ba.Holnap reggel ott kezd a Nono Apával,Én mag Niki itthon izgulunk mi lesz az eredmény!!
Pusza