Pages

2011. április 28., csütörtök

Tavaszi szünet - soroló

A tavaszi szünet alatt, sajnos vagy nem sajnos, nem utaztunk el. Lett volna tervünk, de aztán másként alakult.
Viszont rengeteg programunk akadt.
Ebből tartanék most csak egy felsorolást, hogy majd amikor nagymama leszek, akkor is tudjam, hogy mit is műveltünk 2011.áprilisában, a Húsvétot körülölelő szünetecskében.
Csütörtökön, Zitát elvitte keresztanyukája, az én sógornőm, Gergő fiával együtt, egy kis római kori romnézőbe, mivel Gergőék pont erről tanultak a suliban, történelemből. Zitának ugyan még nincs történelem tantárgya (a nyolcosztályos gimnázium sajátossága ez: nem kétszer veszik végig ugyanazt az anyagot, hanem egyszer, úgymond tömbösítve), de azért Zitus is tanult ilyesmikről, érintőlegesen, a latin által. No meg fel is készült (sógornőm, Évi, külön kérésére).


Szóval ő bejárta az Aquincumot (múzeumostul), a vízvezetékeket, a keleti kaput, meg még nem tudom mit.
Ezalatt, Emmával, Klárával és Imóval a Mezőgazdasági Múzeumban jártunk, a húsvéti kiállításon. Nagyon szeretjük ezt a múzeumot; nemrégiben az erdőről szóló labirintusos kiállítást jártuk végig az Ikrekkel és két ovis társukkal (Emma pedig máskor az osztályával). Most az óriás-tojásos terepet jártuk be, megválaszolgatva a kérdéseket. A végén pedig egy nagyot kézműveskedtek a leányzók: kis kosarat fontak, csuhé-nyuszit készítettek, meg ilyesmiket. (Erről a telefonommal készítettem csak képeket, és azokat nem fogadja be a számítógépünk....)
Csütörtök este mi, szülők, kényeztettük magunkat, egy kellemes baráti vacsorával.
Pénteken a két Kicsi és a Középső az említett fodrászos programot bonyolította Anyuval, Zita pedig vívóversenyen volt (ezúttal csak szurkolt). 
Szombaton délután Zoli vette a hóna alá a csemetéit, egy mozifilm erejéig. Vidáman jöttek haza: jó ötlet volt a Rio című filmet választani!
Vasárnap, a nyuszi ajándékainak kissé túl korai bontogatása után, és egy jó kis Anyu-féle ünnepi ebéd után, a Zoli munkahelyéhez közel található és már régóta fontolgatott "Elevenpark" játszóházba mentünk, "őrjöngeni" egy sort. Sőt! Még nyuszit is simogathattunk! A csajszik nyelve is lógott a végén! Nem is kellett őket ringatni este!! 
Hétfőn aztán mindenki túl sokáig aludt, a locsolók is csak pizsamás virágszálakat találtak. Így eshetett, hogy elég későn vágtunk neki a becélzott programpontnak, amiről eleve is tudtuk, hogy nem csak mi tervezzük ezt Húsvét hétfőre. Így történhetett, hogy a skanzen körüli tömeget látva, no meg a csepergő esőt, feladtuk azon tervünket, hogy mi oda bemenjünk, és tovahajtottunk Visegrádra. Ahol hasonló tömeg, megközelíthetetlen vár, a rend túlbuzgó őrei és egyre jobban zuhogó eső fogadott minket. A napot a visegrádi reneszánsz, kézzel-lábbal evős, étteremmel és a történelmi játszótérrel mentettük meg.
Kedden pedig a megunhatatlan, Imó által még sosem látott, Csodák palotájába mentünk: a négy leánykámmal, és nagy örömömre, Anyuval és Gergő unokaöcsémmel. Jó sok időt töltöttünk ott, a végén még egy pizzázással is megkoronáztuk a napot.
Ez volt hát a szünet menüsora. Jóllaktunk! 

5 megjegyzés:

khase írta...

Örülök, hogy megint sikerült ennyire tartalmasan es sok programmal tölteni a tavaszi szünetet! A Csodak palotajaba szeretnek en is nagyon eljutni, talan ha legközelebb itthon leszünk, belefer :)))
A romai kori ramnezö is nagyon erdekes lehetett!
Akkor most egy idöre feltankoltatok elmenyekkel, jöhetnek a hetköznapok :)))

Vagy mar tervezitek a hetvegi programot? ;))

Szep napot Nektek, sok puszi Orsi

Timi írta...

Végre megint sikerült tartalmasan és egymás társaságát élvezve el tölteni a napokat.Nem is lepődtem meg az élmény beszámolódon,hisz nálatok általában mindig sikerül a maximumot kihozni az együtt töltött "pihenő"napokból.:-))))

anyus írta...

A skanzenbe hétköznap érdemes menni, egyszer mi is húsvétkor indultunk el, de majdnem Szentendréig állt a kocsisor (aki nem ismeri: az több kilométer!), úgyhogy visszafordultunk.

Szitya írta...

Orsi!
A hétvégénket ismét a vívás diktálja - jó időre utoljára, mert véget ér a "szezon". És pont kezdődik a tenisz-idény...
Timi! Olyan kedves vagy mindig, köszi!!!!
Anyus! Sejtettük mi, hogy tömeg lesz, csak a tömeghez csatlakozó eső tántorított el minket...

Eperke írta...

Sziasztok van a blogomban nektek valami meglepi,kattintsatok oda,Üdv.
Ági.