Pages

2010. január 11., hétfő

Frász ismét

Az elmúlt évben, családtagjaim felvették azt a rossz szokásukat, hogy a legváratlanabb pillanatban hozzák rám (ránk) a frászt - egészségügyileg.

Kezdte ugye Anyu, tavaly februárban, amikor magára rántotta a szekrényt a párizsi szállodaszobában.... Óriási szerencséjére, "csak" a harmadik csigolyája tört el, és még a bátor hazautazást is megúszta bénulás nélkül. Utána már "csak" három hónap "kalodát" kellett elviselnie, majd azalatt és azóta is gyógytornát és kímélő életmódot.

Zita folytatta decemberben, amikor a szív-problémája vetődött fel. Ha nem is teljesen, de lezárult ez is. A teljes frászból csak annyit hagyott maga mögött, hogy évente kardiológiai kontrollra kell őt vinni. És akkor évente lehet egy jót szorongani.

Tegnap pedig Bátyám volt "vicces" kedvében. A délelőtti sütés-főzés-leckeírás folyamán csörög a telefon, és Anyu hangját hallom, amint azt mondja "itt vannak a mentősök a Bátyádért". Komolyan mondom, fel sem fogtam elsőre. Misi, élete első 45 évében, a születése utáni pár naptól eltekintve, kórházban csak látogatás céljából tartózkodott. És őt most a mentő viszi?!?! Az történt, hogy már a megelőző napokban is rosszul volt, egy gyomorinfluenza (vagy más?) gyötörte, lázzal, meg mindennel. Felkelt reggel, szólt is Évinek, hogy kicsit szédül, kiment a fürdőszobába, és ott elvágódott, elájult. Persze jól beverte a fejét is, folyt a vér a homlokából. Évi gyorsan felébresztette Danit, ketten becipelték a szobába, ott felébresztgették, leápolták. De azért persze orvost is hívtak, aki a vérző seb miatt a mentőket javasolta. Ők ki is jöttek, bevitték a Balesetire, és ott-tartották. Remélhetőleg, csak 24 órás megfigyelésre.

A gond csak az, hogy nem nyilvánvaló, hogy mi okozta az esést. Csak egy sima ájulás, a megviselt szervezet jelzéseként, a gyengítő betegség után? Netán más? (Családunkban volt elég sok agyérgörcs a felmenők között.) Netán az ütés után vesztette el az eszméletét? Még a vírus, amit elkapott, az is lehet a bűnös, azt hiszem, még azt is kivizsgálják.

Mindenesetre, remélem, hogy mihamarabb kiengedik, és a történet megnyugtató véget ér. És bízom benne, hogy ez is "csak" egy frász volt, nem egy hosszantartó aggodalom kezdete. 

3 megjegyzés:

JuditAu írta...

Minden rendben lesz, nagyon drukkolok, hogy hamar hazaengedjék!

sedith írta...

Huhh, ijesztő lehetett! Drukkolok, hoyg "csak" egy frász legyen!

Bogár és Gerti írta...

Csak nincs baj...
puszi