Pages

2011. február 9., szerda

Egy ápolónő naplója (részlet)

"Journal d'une infirmiere": oui, c'est moi qui doit m'occuper de Klara, restée á la maison (grippe intestinale), d'Imola (verrue sur le pieds), d'Emma (probleme de pied).

2011. február 8.

.....
Este, elláttam mindenkit: 
Klárának kibéleltem az ágyát egy törülközővel, egy másikat pedig leterítettem az ágya mellé, amire egy lavórt is tettem. Csak ha, esetleg, éjjel is rátör az, ami ma délelőtt kezdődött, a Planetáriumban, öt perccel a műsor kezdete után, pontosan akkor, amikor én, pár kerületnyivel arrébb, beadtam a gusztustalanságig összekoszolódott autómat a kézimosóba... (még szerencse, hogy Zoli egészen közel dolgozik a Planetáriumhoz, ahová elszaladt gyorsan a Laci autójával - mert az övé meg pont a szerelőnél volt - és elhozta onnan a megszeppent Klárát, akit addig a roppant odaadó óvónő őrzött).
Imolának lekezeltem a szemölcsét - egy régi, nem múló, uszodai emlékét. Remélem, hogy ez a módszer hatásos lesz, mert nem szeretném szegénykét "kés alá" vinni.
Emmának bekentem a lábát, ott a talpán, ahol egy enyhe csonthártyagyulladása van, de most már múlóban, szerencsére.
Mivel másodállásban már egy ideje otthon-tanítást is vállalok (egész délután matekot és szövegértést gyakoroltunk Emmával), még kikérdeztem Zitától a "Családi kör"-t, és csak itt adtam át Zolinak a stafétabotot, hogy közösen megfogalmazzák, hogy miért is tört ki a trójai háború.
"Holnapra" egy sterilizáló ágyneműhúzást tervezek, és ha egy időre át tudom adni Klára felügyeletét, akkor talán hazaszállítok egy újabb talicskányi C-vitamint, és utánanézek, hogy hol lehet beszerezni olyan festéket, amivel jól láthatóan fel tudom kenni a ház falára az egészségügyi intézményt jelző "H" betűt.
 
kép innen

9 megjegyzés:

Catty írta...

:-)
Milyen ismerős amiről írtál, csak nálunk négy kispasira konvertálva. Nálunk a két legkisebb küzd (remélem ma már csak küzdött) a törölközős-lavóros kórral :-(, a két nagyobb meg szerencsére csak iskola kórral és lecke undoritisszel küzd délutánonként. Mi szerencsére a trójai háborún már túl vagyunk :-) De még hátra van a János vitéz nagydolgozat :-)

Szitya írta...

Catty!
A lecke undoritisz nálunk is krónikus betegség (Emmánál különösen erős tünetekkel), nekünk viszont a János vitéz van már a hátunk mögött... :-)

Csimotanya írta...

Szemölcsre nekünk nagyon bevált a grapefruitcsepp, azóta se híre se hamva.
jobbulást a csajoknak!

Vivien írta...

Jobbulást és kitartást! :S

Szemölcsre nagyon jó a Duofilm. Nekem a tenyerem jön ki általában tavasszal és 2-3 nap alatt elmúlasztja. Próbáljátok ki. Nagyon erős, a végén csíp is, de nagyon hatásos.

Puszi.
Vivien

panka írta...

Már a címből sejtettem, hogy most nem jó híreket fogok olvasni. :-(
Jobbulást mindenkinek, neked pedig kitartást!
Van egy jobb ötletem a helyzetben rejlő lehetőségek kiaknázására! ;-)
Szerintem hívjatok ki egy forgatócsoportot - munkátok kapcsán úgyis ismertek bizonyára egy egész stábot - és máris újraforgathatjátok a Kórház a város szélén c. méltán nagysikerű filmsorozatot. ;-) Végül is, amerre ti laktok, az már viszonylag a város széle.
(Nem a betegeken viccelődöm!!! Csak gondoltam csempészek egy kis mosolyt az arcodra. Gyerekkoromban anyukám viccelődött mindig ezzel, ha mind betegek voltunk. Pedig mi bőven nem a város szélén laktunk. :-) )

Lepkevár írta...

Emlékeim szerint a törölközős-lavóros a legrosszabb, de így egyben... Hát mielőbbi jobbulást a csapatnak!

Szemölcsre nálunk a vérehulló fecskefű jött be, KIZÁRÓLAG külsőleg! Csak hogy egyszerűbb legyen a dolgod. :)))

kikocs írta...

Gyógyuljatok! Nagyon sajnálom! Főleg az előző posztod tükrében...

Timi írta...

Nálunk sem jobb a helyzet,csak az tetőzi,hogy én is belázasodtam,de mivel Apának dolgozni kell így össze kell szedni magamat és ellátni a 2 csajszit.De a tegnap estém kicsit gáz volt,mert nem szoktam lázasodni,és ha mégis akkor kóválygok és úgy érzem lufi a fejem, izzadtam is rendesen de most 1 kicsit jobban vagyok,de mosogatás,főzés,csajszik vigasztalása és estére megint ki leszek de meg kell csinálni.Átérzem a helyzeteteket és jobbulást kívánok mindenkinek,Neked meg Zolinak kitartást az "ápoló női" feladatokhoz!!!

Szitya írta...

Köszönöm a jókívánságokat! A szemölcs-tippeket kipróbálom majd, mert minden jobb a késnél...
Timi, nektek pedig jobbulást!