Pages

2010. január 4., hétfő

Decemberi visszatekintő II. - Az utolsó tanítási hét

Már hetekkel előtte soroltam Zolinak, hogy vésse jól be a határidő-naplójába: hétfőn este 6: Zita évvégi zenekari koncertje az Erzsébetligeti Színházban, kedden 1/2 5-kor Emma osztályának évzáró műsora a suliban, szerdán Zita évvégi fuvola-koncertje a Zeneiskolában ötkor, csütörtökön reggel 9-kor Klára és Imó évvégi műsora az oviban, pénteken (amikor én már elutazom!!!!) Zita évvégi vívós-bulijára kell érte menni este 6-ra, de előtte a három Kicsinek van évvégi bemutatója tornából a suliban, ha esetleg az is belefér.... Szombaton Emmát zsúrba kell majd vinni (én nem leszek itthon), vasárnap délelőtt pedig Zita "lucázik" az osztállyal a Sashalmi Adventi akármin... Levezetésként pedig még utána hétfőn (amikor én is leszek már - hittem én...) 11 órától Karácsonyi koncert lesz a suliban, ahol mindkét Nagy többször szerepel.

Rezzenéstelen arccal jegyzetelt, és igazi Szuperapu módjára, mindehol ott is volt, időben! (Talán a torna-bemutató nem fért bele, de az az egy opcionális volt.) Elkerültük a tavalyi katasztrófát, amikor is ezeket az eseményeket hol a forgalmi dugó, hol egy halaszthatatlan tárgyalás tette számára elérhetetlenné!!!!

És persze mindegyik bűbájos volt! Zita zenekari koncertjén most először vehették fel az egyen-pólójukat, mint a Perpetuum Mobile fúvós-zenekar, és ennek megfelelően emelkedett hangulatban adták elő a darabjaikat. Utána még meghallgattuk a "nagy" fúvós-zenekart is (mármint méretre kb. ugyanakkorra, csak már gyakorlott zenész-gyermekek ülnek ott). Van még hová fejlődnie a Perpetuum Mobilének, de jó úton halad. Zita saját bevallása szerint a zenekar miatt fuvolázik, annyira szereti. El is hiszem, ő különösen nagy igényt tart a közösségi létre, és ezt itt teljesen átélheti. Meg olyan szépen szólnak együtt!!! Olyan jó nézni, ahogy figyel a karmester-tanárnőjére, meg a többiekre; ahogy beleolvad a nagy, közös zenébe, zenélésbe!!!

Emmáék műsora már megint ötletekkel teli, bájos kis vers, nóta és színdarabocska-halmaz volt. Humorral és sok-sok szeretettel fűszerezve. Le a kalappal ismét, most is és mindig, Réka "néni" előtt, aki ennyi energiát, lendületet, figyelmet és szeretetet visz ennek az osztálynak a terelgetésébe-nevelgetésébe-tanításába!!!! Fénykép nincs, ezeken az eseményeken a nemrég kapott videókameránkon gyakorlatoztam, Zoli pedig a testvéreket pátyolgatta.

Zita fuvola-koncertjén most egy picit érződött, hogy a nemrégen igazgató-helyettesnek is kinevezett tanárnője egy kicsit elfáradt. Máskor ő is zenél, meglepetésekkel készül, ezek ezúttal elmaradtak, de azért jó volt úgy is, ahogy volt. Zitusnak elég jól ment, bár nem bánnám, ha egy kicsit többet gyakorolna (és ezzel Csilla néni is így van, szerintem....). A koncert után még elmentünk étterembe vacsorázni, hiszen pont december 16-a, Zita tizedik születésnapja volt!

A Kicsik műsora is tünemény volt! Sajnálták is a Nagyok, hogy nem lehettek ott. Persze ezt is felvettem videóra, de úgy már más.... Énekelgettek, verseltek, fát díszítettek. Majd a műsor után közös kézműveskedés következett a szülőkkel. Barátságos, igazi karácsonyi-adventi hangulatban telt ez a délelőtt...




Péntektől Zoli-Apa egyedül vezényelte az eseményeket (persze komoly nagymamai háttérrel..), de ez már egy másik bejegyzés témája lesz....

2 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Nálatok aztán tényleg zajlik az élet. Biztos nem könnyű,de látszik, hogy rengeteg örömötök van bennük. A vetélkedő Zitának/Zitáról csúcsszuper ötlet. Gratulálok. Erre biztos emlékezni fog. Zsuzsi

Bogár és Gerti írta...

De megállta a helyét :)
Puszi