Pages

2011. február 25., péntek

Fohász

Kedves olvasóim! Elmesélek nektek most egy történetet. Már régóta feszít, de éreztem, hogy várnom kell még. A végén kiderül, hogy érdemes volt és hogy miért. Elöljáróban még annyit, hogy nem lesz vidám. Akinek nincs kedve így, péntek reggel, egy szépnek ígérkező hétvége legelején pityeregni és egy kicsit a semmibe bámulni, jöjjön vissza később. Ez most nem poén akar lenni, nem is az.

Szóval. Van a baráti körünkben egy család. Az apa-férj, B., Zoli régi-régi jó barátja. Én azóta ismerem, amióta Zolit. B. is inkább Laci korosztályához tartozik (ötvenes évei elején), de mindig is legalább tíz-tizenöt évvel fiatalabbnak tűnt. Ráadásul roppant jóképű. Sokáig élt egy se veled - se nélküled kapcsolatban egy barátnőmmel. Végül külön-külön, mindketten megtalálták a boldogságukat. B. ezt T. személyében tette. 

Gyönyörű esküvőjük volt, egy nyári délutánon (bő öt éve, ha jól számolom). Annyira előttem van, ahogy T. felsétál a lépcsőzetes kerten át, a szabadtéren berendezett esküvői színhelyen, Robbie Williams "Angels" című számára. Szép volt T., szép volt B., szép volt a szertartás, szép volt az idő, szép volt minden, az ugyanott tartott lagzi pedig vidám és ugyancsak szép.

Ahogy az a tündérmesékben is folytatódik ilyenkor, hamarosan várandós lett T. És nemsokára megszületett a kislányuk. Vettek egy telket, építkezni kezdtek, kissé erőn felül is vállalva az anyagi terheket. Jött a válság, de valahogy leküzdötték az akadályokat. És készen álltak egy újabb gyermek fogadására. T. hamarosan újra áldott állapotba került, ezúttal egy kisfiúval.

Amikor legutoljára találkoztunk velük, 2008. karácsonya előtti napokban, egy közös barátnál, a teljesen idilli képet nyújtották. Mindenki szép és nyugodt, pihe-puha boldogságban.

Januárban hívott fel ugyanaz a közös barát, akinél utoljára találkoztunk. T.-vel és B.-vel akkor közölték, a szülés várható időpontja előtt kb. négy héttel, hogy a baba halmozottan sérülten készülődik a világra: a szíve súlyosan beteg, nyitott gerince van, valószínűleg értelmi fogyatékos lesz és nem is valószínű, hogy túléli a születést, de talán jobb is. Ha mégis túléli, nagy az esély arra, hogy azonnal műteni kell majd, ami egy sorozat kezdete lesz. Most azt nem is kommentálnám, hogy miként lehetséges az, hogy a mai korszerű világban ez nem tűnt fel előtte senkinek, amikor nekem, ikerterhes anyukának, a 18,. héten észrevettek Imolán egy kis vesetágulatot, majd minden ultrahangnál figyelték, ahogy húzódik vissza....

Így várakoztak heteket. Elképzelni sem tudom, hogy milyen lehetett. Őszintén? Nem mertem T.-t felhívni. Lehet, hogy hasonló helyzetben, én sem csacsogtam volna szívesen egy négy egészséges gyermeket nevelő anyukával. 

Végül megszületett a kisfiú. Amikor megérkezett, az orvosok azt mondták, hogy jobb a helyzet, mint gondolták. Túlélte a születést. Nem volt nyitott gerince mégsem. Nem kellett azonnal műteni. Igen, a szíve beteg, de várhatnak a műtéttel, amíg megerősödik. A gyógyszerek is segítenek addig.

A kisfiú cseperedett. De nem nagyon erőltették a találkozást, amit meg tudok érteni. Inkább keresték azon barátok társaságát, akiknek ugyancsak voltak küzdelmeik, ha nem is pont ilyenek. De tudtunk egymásról, ők is tudták, hogy tudjuk és hogy velük vagyunk. Azokat a közös barátainkat faggattuk, akiknél utoljára találkoztunk velük. Azt mondták, hogy mintha látszódna a kisfiún valami gond, de lehet, hogy csak azért gondolják így, mert tudják, hogy van gond. Én is láttam fényképet a kisfiúról. Egy kis szőke herceg mosolygott rám a képről. Azt is tudtuk, hogy B. és T. várják, hogy mikor műtik a kisfiút, mert műteni kellett. Csak nem volt sürgős, és sürgősebb esetek "beelőztek"

Tavaly októberben jött végül az a telefon, ami miatt akkor már egy fél éve remegtek. Megműtötték a kisfiút. Zoli hívott, hogy nagyon rossz állapotokat találtak a szívecskéjében. Élet és halál között van. Újabb műtét következett. Akkor már vissza sem zárták. Egy hétig tartott ez az állapot. Micsoda Golgota! És egy októberi délelőtt sms érkezett közös barátunktól. Ez állt benne. T. a következő üzenetet küldte nekünk: "Ma reggeltől ismét hárman vagyunk:....."

Őszintén? Hogy lehet ezt lereagálni?

Most lett volna kétéves a kisfiú, februárban. Nemrégiben beszéltem ugyanazzal a közös baráttal. Hogy vannak B.-ék? Azt mondta, B. rengeteget sír. Nem tudja elfogadni. T. néha meg sem bír szólalni napokig a bénult fájdalomtól. És azt is mondta, hogy a kislányuk közölte velük, hogy ő azért mindenképpen szeretne egy kistestvért.

Zoli ma reggel mondta: tegnap bent járt náluk B. És azt a hírt hozta, hogy T. újra babát vár. Emlékeztek, hogy mit írtam egy kicsit feljebb? Robbie Williams "Angels" című számára házasodtak össze. Angyalok....

Kedves olvasók! Kérlek titeket, hogy akármiben vagy akárkiben hisztek is, rebegjetek el hozzá egy fohászt T. és B. babájáért! Adassék meg nekik egy egészséges kisbaba, aki ha el nem is feledteti velük az átélt borzalmakat, mégis visszaadja nekik a hitet az élet szeretetében!.
Köszönöm.

15 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Köszönöm, hogy leirtad, megosztottad ezt velünk!
Imádkozni fogok értük!!

JuditAu írta...

Ha minden könycsepp, ami ezért a családért folyik, közelebb segíti őket a boldogsághoz, akkor azt hiszem, a mai nap sokkal közelebb kerülnek hozzá...

Cilee írta...

Megkönnyeztem a történetet, nagyon sajnálom a csöpp kisfiút emiatt a rengeteg szenvedés miatt, és csak sejtem, mit érezhettek a szülők.
Őszintén szorítok nekik.
Imádkozom értük.
Ildikó

sedith írta...

Úgy legyen, Szilvi!!!!

Loihi írta...

Ismeretlenül is imádkozunk értük és egy egészséges új Életért.
Eszter

Vivien írta...

Szilvi, fel voltam készülve a legrosszabbra, de EZ valóban az egyik legszörnyűbb, ami egy gyermekes családdal történhet!!! :(

Biztos vagyok benne, hogy a Sors nem véletlenül adja nekik a Babát, nem fog semmi rossz történni Velük!

Ettől függetlenül nagyon szorítok Nekik és remélem, hogy értesítesz minket T. és B. kisbabájáról! :)

Kellemes hétvégét kívánok Nektek!

Puszi.
Vivien

ui.: én a helyedben felhívnám T.-t.

SKY írta...

Gondolok rájuk nagyon...

Timi írta...

Tényleg ezt nem lehet könnyek nélkül elolvasni,de az az érdekes nem ott sírtam el magamat ahol leírtad,hogy 3 vannak újra,hanem ahol azt,hogy újra babájuk lesz.Ez nem véletlen és az angyalok velük vannak és nem fogják hagyni,hogy újra szenvedjenek,minden rendben lesz,és remélem újra kisfiú fejlődik a szíve alatt.Meg gyújtottam 1 mécsest értük,és kérem az angyalok segítségét,vigyázzanak rájuk örökké!!
Azért is borzasztó mert nekem a Niki hasonló korú mint a már kis angyalkává vált édes harcra kész kis legény.
Biztos nem véletlen és lehet,hogy kicsit túl spirituális de,ő intézte fentről így,mert nem szereti Őket ilyen szomorúnak látni,ezt a vigaszt adta Nekik maga helyett.
Küldöm a pozitív energiákat is!!!

Timi írta...

Még valami hívd fel B.és T. mond el nekik milyen nagyon sokat gondoltatok rájuk és,hogy most milyen nagyon szorítotok és drukkoltok minden rendben mennyen.:)))

Dius írta...

Hát, Szilvi, köszönöm, hogy leírtad.
Sokat fogok rájuk gondolni.

Unknown írta...

Természetesen, amit leírtam, nem azt jelenti, hogy megszakadt közöttünk a kommunikáció, sőt... Csak azokban a pillanatokban nem ránk volt szükség - jelenlétben. Mindig is tudták - tudattuk -, hogy velük vagyunk. Ahogy most is. Hiszen a barátaink.

Szitya írta...

Komolyan mondom, meg fogok őrülni ettől a folyton idepofátlankodó laptopkonyha ID-tól!!!!
Szóval én voltam az előbb,
Szilvi

Gabika írta...

Kívánom, hogy az Úr adjon nekik egy egészséges gyermeket, akivel újra átélhetik a boldogságot! Szorítok nekik nagyon!

Edit írta...

mindenképp imádkozunk ....
nekem egy ismerősöm most - ha nem is így, de hamarosan hasonlóan jár... még magzatvíz-vételen is volt, folyamatosan azt mondták, tökéletesen egészséges a baba. Most volt 2 hónapos a pici, és furcsa volt a szülőknek... Elvitték specialistához, és kiderült, hogy 1es típusú izomsorvadásos, kb. 8 hónapot max 1 évet élnek meg az "ilyen" gyerekek... ja, és hogy magzatvízből kimutatható. Aztán kapták az újabb sokkot: ezt a gént a szülők hordozzák, úgyhogy gyorsan le kell tesztelni a másik két gyerkőcöt is.. (mert az izomsorvadásnak vannak olyan típusai is, amely 7 és 15 éves kor között jön elő, és a másik két gyerkőc pont ebben a kategóriában van.

Mindenképp szurkolok és imádkozom!!!

éva írta...

Fohászkodom én is.