Pages

2010. március 25., csütörtök

Hurrá!

"Egy kis lépés"... a nagy város életében, de mekkora a mi környékünkön!
Amióta itt lakunk, minden jelölt és minden megválasztott megígérte, hogy tesz valamit az ügy érdekében... De eddig, mindig csak ígéret maradt.

Négy gyermek babakocsiját taszigáltam végig a Sashalmi "sétány" porában nyáron, jégpályáján télen. Tettem mindezt akár a sötétben is, hiszen a téli időszak korai sötétedésekor, egy darab lámpa sem segítette utamat... A lányok nem tudtak itt négykerekű bicón próbálkozni, mert a gödrökbe beleragadtak, vagy pedig üresen pörgött a kerekük felettük... A műanyag motorokkal sűrűn elestek, a hepehupák miatt. Éveken át "csodálhattam" velük együtt, hogy "polgártársaink" mi mindent találnak odahajítandónak: elektromos kisgéptől kezdve, a szét nem osztott szórólapokon át a sima háztartási hulladékig bármit. Amikor a hó leesett, a kerület rally-őröltjei itt gyakorlatoztak a sötétség beálltával. Nem vagyok erkölcs-csősz, és ez zavart a legkevésbé, de sokan találták ezt a helyet ideálisnak a titkos, autóban megejtendő találkákhoz. Véleményünk szerint, több gyerek is megfogant a "sétányon" (úgyhogy, gond is lesz majd, ha már ez nem lesz itt így, ebben a siralmas állapotában: csökkeni fog a népszaporulat, de az is lehet, hogy mostantól jobban hasonlítanak ismét majd a gyerekek az apjukra...).

És akkor tegnap, ezt a papírkát halászta ki Klára (az önkéntes posta-felelősünk!!!) a postaládánkból:

"Tisztelt Lakosok!
Az Everling Kft. értesíti Önöket, hogy elkezdtük a Sashalmi sétány és havashalom park zöldfelület-rebdezési munkáit!
Kivitelezés időtartama: 2010.03.24. - 2010.10.15.

A munkákat az előírtaknak megfelelően végezzük!
Az esetleges kellemetlenségekért előre elnézésüket kérjük!
Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Everling Kft."

HURRÁ!!!
Most már csak az a kérdésem, hogy a zöldfelület-rendezés után/alatt, vajon az út és a világítás is elkészül-e, vagy arra egy újabb ciklust kell várnunk?

0 megjegyzés: